Voor zorgverleners

Als medisch diagnostisch centrum ondersteunen wij de eerste en tweedelijn door het uitvoeren van medisch onderzoek: klinische chemie, allergie, auto-immuunziekten, infectie serologie, hematologie, stolling, endocrinologie en fertiliteit. Ook voor microbiologisch onderzoek kunt u bij ons terecht en we voeren functieonderzoek voor u uit. Tevens nemen wij dagelijks bloed af bij trombosepatiënten.

U kunt voor al uw laboratoriumdiagnostiek bij het MDCA terecht. Het merendeel van de bepalingen voeren we zelf uit, maar een deel laten we door collega-laboratoria verrichten. Klik voor een overzicht van de door ons verrichte beplaingen hier.

In de ketenzorg bieden wij een uitvoerende rol. Wij faciliteren bijvoorbeeld de diabeteszorg in de 1e lijn door het  maken en laten beoordelen van fundusfoto's en het uitvoeren van laboratoriumonderzoek.  Alle uitslagen worden direct in uw keten informatiesysteem opgenomen. Wij werken hierin samen met oogartsen voor de beoordeling en werken volgens de richtlijnen van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap. U ontvangt alle uitslagen meestal dezelfde dag, maar altijd binnen drie dagen: snel en vakkundig.

Wij zijn bij u en uw patiënten in de buurt
Met ruim 30 servicepunten/prikposten in de regio Amstelland en Amsterdam zijn wij altijd bij u en bij uw patiënt in de buurt.