Kinderen

Voor veel mensen is prikken niet leuk en spannend. En dat geldt vooral voor kinderen, die als ze erg jong zijn ook niet goed begrijpen wat er gebeurt en die alleen al door de 'steriele' omgeving zich ongemakkelijk voelen. Wij begrijpen dat en willen u graag uitleggen wat u kunt doen om het prikken van uw zoon of dochter zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wanneer u zelf prikken niet leuk vindt, dan merkt uw kind dat direct. Probeert u daarom vooraf zo ongedwongen mogelijk te zijn. Dat is soms lastig, maar het zorgt er wel voor dat uw kind minder stress ervaart.

U mag uw kind best vertellen dat hij/zij het prikje wel even voelt.

Wij vragen u om altijd bij het prikken aanwezig te zijn. Dat stelt uw kind gerust. Ook kunt u uw kind troosten wanneer het huilt. Indien nodig kunt u ook de arm van uw kind vast houden, zodat hij/zij zich niet onverwacht terugtrekt.

Komt u niet vlak voor sluitingstijd. Soms moeten dan nog veel patienten geholpen worden en is er dus minder tijd om uw zoon of dochter gerust te stellen.

Wanneer u echt zelf niet tegen prikken kunt (sommige mensen voelen zich flauw bij het idee alleen al), kunt u misschien beter de andere ouder of iemand anders vragen om mee te gaan.