Nieuw m.i.v. maandag 1 februari 2016 bij het MDCA: Inspannings-ECG (1-2-Cardiologie

woensdag, 20 januari 2016

 In samenwerking met de cardiologen van Ziekenhuis Amstelland, de Huisartsen Coöperatie Amstelland (HCA) en KSYOS TeleMedisch Centrum, breidt het MDCA haar medisch diagnostische  diensten voor zorgverleners en patiënten uit.

 Naast de functieonderzoeken Ambulante (Holter) ECG, Rust-ECG, 24-uurs Bloeddrukmeting, Spirometrie en Fundusfotografie, kan de huisarts u nu ook doorverwijzen voor het  functieonderzoek:

Inspannings-ECG (IECG)

Het Inspannings-elektrocardiogram (IECG) is een onderzoek dat bestaat uit een fietstest op een hometrainer. Omdat veel hartziekten alleen bij extra belasting van het hart zichtbaar worden, moet men een forse inspanning verrichten. Gedurende het onderzoek wordt de bloeddruk regelmatig gemeten en een hartfilmpje (elektrocardiogram, ECG) gemaakt.

Het onderzoek vindt plaats onder begeleiding van een gediplomeerde medewerker in Ziekenhuis Amstelland op de functie-afdeling locatie B26.

Nadat het onderzoek is afgerond beoordeeld de cardioloog het hartfilmpje. Hierdoor is het niet mogelijk de uitslag direct na het onderzoek met u te bespreken. U krijgt na het onderzoek de uitslag via uw huisarts. Als er tijdens het onderzoek afwijkingen gevonden worden waarvoor eerdere behandeling noodzakelijk is, vindt er gelijk overleg met de cardioloog plaats.

Lees meer hierover in onze patiënten folder IECG en maak online een afspraak voor uw onderzoek.

Via onze website is het ook mogelijk om voor de overige functieonderzoeken zelf een afspraak in te plannen op een  tijdstip en datum naar keuze.

Over het MDCA: 
De verbinding die het MDCA mogelijk maakt tussen de eerste- en de tweedelijns gezondheidszorg, zorgt voor een snelle informatie-uitwisseling en voorkomt onnodige dubbel diagnostiek. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van ontschotting die door de overheid sterk gestimuleerd wordt. Op deze manier is er snel zicht op de gezondheid van de patiënt en kan er verantwoord worden gehandeld.

Vragen:
Heeft u vragen/suggesties over het onderzoek neem gerust contact met ons op telefoonnummer 020 755 7150 (keuze 1) of per mail contact@mdca.nl